LOGIN / REGISTER

Food, Music & Beer zet Bergen op de kaart

BERGEN - Tijdens het weekend van 15 en 16 september a.s. viert Joekskapel ‘Efkes Wachte’ uit Bergen haar 2x11  jarig bestaan met een groots festival in winkelcentrum Mosaïque in Nieuw-Bergen.De presentatie voor de pers belooft veel: de vlag van ‘Efkes Wachte’ wapperde fier boven Bergen en de oranje loper lag uit. Persvoorlichter Mark van Mil stond buiten de toren de genodigden al op te wachten om ze welkom te heten. Na een ferme handdruk kwam het gezelschap terecht in ‘de Torenkamer’ op de eerste verdieping.

Een professionele videopresentatie werd vertoond waaruit duidelijk werd welke foodtruckhouders hun producten komen aanbieden. Ook werden de speciaalbierbrouwers (zoals Mannenpap uit Nijmegen met de in Bergen opgegroeide brouwer Sjoerd Martens en Tortelduivenbier uit Gennep) en de Joekskapellen (onder meer uit Vortum-Mullem en Ledeacker) bekend gemaakt.

Het belooft een groots festival te worden. Bezoekers kunnen op zaterdagmiddag 15 september van 12:00 tot 02:00 uur genieten van heerlijke gerechtjes. Van tapas tot een broodje pikante kip, maar ook iets overheerlijks van de grill ontbreekt niet. En dan de speciaalbieren. Een ruim assortiment met bekende en minder bekende biermerken variërend van een blond tot I.P.A. (India Pale Ale). Alles is verkrijgbaar tijdens “hét lekkerste festival van de regio”.

 “Stel je voor, je zit met je beste vrienden aan een lange tafel, lekker in de zon, een heerlijke Weizen in de ene en een broodje ambachtelijke worst van de grill in de andere hand. Op de achtergrond klinkt vrolijke blaasmuziek. Wat wil je dan nog meer?” vraagt interim-voorzitter Marc Kliffen zich af.

“Op de zaterdagavond, als het festivalterrein veranderd is in één grote dansvloer, dan kun je genieten van een van Nederlands meest geboekte coverbands: Noah! Een energieke groep muzikanten komt er voor zorgen dat stilstaan onmogelijk wordt” vertelt Mark van Mil. Toegangskaarten voor dit spetterende feest zijn verkrijgbaar bij boerderijwinkel Cornelissen en Hap en Tap in Nieuw Bergen en kosten € 10,- in de voorverkoop. Aan de avondkassa € 12,50.

Op zondag verwelkomen de leden van ‘Efkes Wachte’ bezoekers voor dag twee. Van 12:00 tot 19:00 uur kan er dan weer genoten worden van al het lekkers. Tussen 12:30 en 14:30 uur kan men de huidige leden van de jubilerende joekskapel komen feliciteren met hun 2x11 jarig bestaan.

Meer info op de Facebookpagina, onder de naam ‘food music & beer’.

 

Foto:

Brouwerij Mannenpap uit Nijmegen is één van de brouwerijen die met speciaalbieren naar het festival in Nieuw-Bergen komt. Foto: Johan Driessen

Login of maak een account om een reactie achter te laten.