LOGIN / REGISTER

Bokkig 2.0

Gemeente Land van Cuijk

Als inwoner van het grootste dorp in de regio ben ik in mijn nopjes over de nieuwe naam van onze toekomstige gemeente. Ik kan me voorstellen dat een geboren Boxmerenaar er wat meer moeite mee heeft.

Gepost op: 2019-10-27 08:20:35Lees meer !

Camping AloƩ

Camping Aloé

De disco is net begonnen. Alouis danst met ontbloot bovenlijf de hele avond lang op de dansvloer. Vrouw en kinderen heeft hij achtergelaten in de caravan. Alsof zijn leven er van af hangt swingt hij de plavuizen uit de vloer. Gerard, een zeventiger, vaste gast op camping Aloé, glijdt van zijn barkurk en beweegt zich ook op de vloer. Hij geniet, Wat schuifelend, maar hij doet het toch maar.

Gepost op: 2019-09-02 23:16:47Lees meer !

Jumbo-Vaart

Op de posters langs de doorgaande weg zit de vaart erin. Ultieme promotie van de oudste traditie in Boxmeer: de Vaartprocessie, die twee weken na het pinksterfeest trekt van de Petrusbasiliek naar het altaar op ’t Zand. Zondag 23 juni is het weer zover.

Gepost op: 2019-06-12 09:17:21Lees meer !

Brusselmans

Ik was donderdagmorgen een van de eerste externe bezoekers in het bejaardenhuis. Nee, ik hoefde niet voor zorgelijke behoeften opgenomen te worden. Nee, ik volgde eenvoudig de bordjes ‘stembureau’. Het was weer zover. Ik ging mijn democratisch recht verzilveren. IK mocht weer even het rode potlood inkleuren in één van de beschikbare vakjes.

Gepost op: 2019-05-25 07:40:19Lees meer !

Leermomentje?

Een bosje bloemen, een taart en de welgemeende excuses. Daarmee is voorlopig de kou uit de lucht. En de vrijwilligers bij Multifunctioneel Centrum Oelbroeck zijn weer aan de slag gegaan. Het ‘dorpshuis’ is weer open voor publiek, activiteiten en evenementen.

Gepost op: 2019-05-11 09:53:07Lees meer !

Thuis in het Maasziekenhuis

Verschillende noodlijdende ziekenhuizen gingen afgelopen jaren dicht. Maasziekenhuis Pantein in Beugen blijft dat lot bespaard. Een financiële injectie de komende jaren van onder meer het ministerie van volksgezondheid is de redding.

Gepost op: 2019-05-09 11:10:40Lees meer !

Vlinders in de buik

Eindelijk lente! De lammetjes in de wei. De krokussen zijn al weer bijna uitgebloeid. Springtime. Boxmeers burgervader Karel van Soest heeft vlinders in de buik. Bij de opening van een kantoor voor een nieuwe ondernemer recht tegenover het gemeentehuis deed hij een opzienbarende ontboezeming. Met collega-burgemeester Marleen Sijbers van gemeente Sint Anthonis knipte hij het lint door. Hij sprak haar aan als ‘mijn verloofde’. Met een ferme knipoog.

Gepost op: 2019-04-15 09:06:27Lees meer !

Emile-bonus ging naar Thierry

Met gezwinde spoed snelden wij vorige week naar de stembus voor een nieuw provinciaal bestuur van Noord-Brabant. Belangrijk voor de landelijke politiek want zij stemmen weer voor een nieuwe invulling van de Eerste Kamer in Den Haag, het advies- en raadgevend orgaan voor de Tweede Kamerleden, zoals CDA’er Erik Ronnes uit Boxmeer.

Gepost op: 2019-03-30 09:28:38Lees meer !

Ad Rijnen

Mijn eerste officiële wielerronde als verslaggever en journalist was 1997. Ik weet nog goed, dat ik die maandagmiddag de grote rondebaas voor het eerst sprak. Wie bende gij? Zo sprak hij mij vermanend toe. Ik moest wel even mijn positie weten.

Gepost op: 2019-03-16 17:12:21Lees meer !

Popi Pierre

Als hij aan de verkiezingen zou meedoen voor een nieuwe gemeenteraad zou zijn partij naar mijn bescheiden verwachting de grootste worden. Populaire mensen trekken stemmen. Onder een andere wat negatievere naam staan ze bekend als ‘populisten’. Denk aan bekende mannen, zoals Wilders en Fortuyn of internationaal aan heren als Poetin en Trump.

Gepost op: 2019-03-01 16:08:16Lees meer !