LOGIN / REGISTER

Blauw-wit

Boxmeer begint langzamerhand weer blauw-wit te kleuren. Carnaval en Metworst zijn aanstaande. BCV de Geitenbok en de Vereniging van jonggezellen hadden in vroeger tijden tegenstrijdige belangen, maar werken nu eendracht samen aan ons blauw-witte traditie.Niet alleen op maandag is het straks spektakel (op het Vortums Veld dus), maar ook de zondag daarvoor is er vooral voor de jeugd van alles te doen, van optocht tot bal. Want een beetje blauw-wit zijn we toch allemaal.

Het Boksmèrs Carnavals Maggezien heb ik maar eens doorgespit. Het blauw-wit spat van de pagina’s. Natuurlijk viel mijn oog aandachtig op de kritische blik van Frans van Boxmeer op het afgelopen jaar. Deze columnist en groot fan van de plaatselijke voetbalcub is natuurlijk verheugd met de sportieve hoogstandjes op dit moment van zijn Olympia’18. De blauwwitten wisten afgelopen zondag hun koppositie te versterken na een mooie 2-0 zege op het Gennepse Vitesse’08. Die promotie naar de tweede klasse, dat kan niet meer missen.

Onzen Frans behandelt ons persmuskieten, maar ook de politiek. De laatste stuiptrekkingen over het Hansa-debacle worden nog eens onder de loep genomen. Zo werden een achttal kopstukken verhoord door de enquêtecommissie, waarbij een enkeling blijkbaar aangetast was door amnesie, ofwel geheugenverlies. De bijna ex-gemeentesecretaris is er een goed voorbeeld van. Lui hangend in zijn zetel tijdens het verhoor wist hij zich niks meer te herinneren.

Zorgen om een ziekenhuis, het eindrapport van de Enquêtecommissie Hansa, is misschien ook niet geheel toevallig in een deels blauw-witte omslag gehuld. Niet dat velen trots op de uitkomst zullen zijn, maar met dit rapport kan dan eindelijk deze kwestie worden afgesloten.

Eind maart – na carnaval en Metworst – mag de gemeenteraad zich nog één keer buigen over Hansa. Die avond kan er dan een dikke punt achter de kwestie worden gezet. Exit Hansa, hup blauw-wit Boxmeer! Hojje wa… 

Bokkig 2.0/Twan Dohmen

 

Login of maak een account om een reactie achter te laten.