LOGIN / REGISTER

Popi Pierre

Als hij aan de verkiezingen zou meedoen voor een nieuwe gemeenteraad zou zijn partij naar mijn bescheiden verwachting de grootste worden. Populaire mensen trekken stemmen. Onder een andere wat negatievere naam staan ze bekend als ‘populisten’. Denk aan bekende mannen, zoals Wilders en Fortuyn of internationaal aan heren als Poetin en Trump.Op ons Boxmeerse niveau hebben we ook een populaire kartrekker. Pierre Hermans, de rondebaas, die als handelaar in allerlei goederen en diensten nog een oude baksteen aan iedereen weet te verkopen voor een mooi bedrag. Recent kwam hij in het nieuws met zijn oproep om meer woningen te bouwen in onze regio. Popi Pierre riep vervolgens een aantal belangrijke bestuurlijke en ondernemersmaatjes bijeen. Een stuurgroep is gevormd om dit belangrijke item aan te zwengelen.

Al snel was er kritiek op hem. Hij zou preken voor eigen parochie. Als vastgoedhandelaar wil Pierre bouwen, bouwen en nog eens bouwen. Ik kan wel iets begrijpen van de criticasters. Meneer Hermans laat wel vaker een ballonnetje op. Maar, ala dat doen ondernemers wel vaker. In het laatste nieuwscafé in De Weijer mocht hij nogmaals zijn boodschap verkondigen. Deze keer ging hij te ver. Toen de interviewer hem het hemd van het lijf vroeg, probeerde Pierre zich er op zijn karakteristieke wijze met een grap en een grol uit te praten. Het interview werd serieus, waarop hij er zelf de brui aan wilde geven en wilde weglopen. Gelukkig bleef Pierre bij Herman aan tafel zitten.

Ik kreeg even dat nare gevoel in mijn mond die vrijdagmiddag. Natuurlijk moet er volop gebouwd worden in ons Land van Cuijk. Maar niet via de roeptoeter. En dat die ene nieuwe werknemer van een melkfabriek hier in de buurt geen huis kon vinden, dat kon er bij mij niet in. Zocht hij een paleis voor een prikkie?

Let wel, Pierre verdient alle credits voor zijn (vrijwilligers)werk om Boxmeer en omgeving op de kaart te zetten. Maar in dit geval is enig weerwoord op zijn plaats. Hojje wa, en een goed carnavalsweekend!

Bokkig 2.0/Twan Dohmen

 

Login of maak een account om een reactie achter te laten.