LOGIN / REGISTER

Leermomentje?

Een bosje bloemen, een taart en de welgemeende excuses. Daarmee is voorlopig de kou uit de lucht. En de vrijwilligers bij Multifunctioneel Centrum Oelbroeck zijn weer aan de slag gegaan. Het ‘dorpshuis’ is weer open voor publiek, activiteiten en evenementen.Wethouder Huub Bellemakers zegt achteraf: “Het was een lastige materie. Wij gaan nog evalueren hoe wij misverstanden als deze in de toekomst kunnen voorkomen.” Burgemeester Marleen Sijbers: “Belangrijker is om nu vooruit te kijken.”

Tja, dat laatste is lekker makkelijk. Het Sinttunnisse gemeentebestuur zegt niet concreet een leermomentje te hebben na de laatste rel in het dorp. Natuurlijk appels zijn niet met peren te vergelijken, zoals de commotie rondom de supermarkt ook niet over één kam moet worden geschoren met Oelbroeck.

Toch wringt het in overheidsland wel vaker als het gaat om communicatie. Afgezien van wat de gemeenteraad wikt, weegt en besluit had men in het gemeentehuis aan De Brink wel eerder kunnen ingrijpen. Een gesprek met MFC-bestuur (en misschien ook de vrijwilligers) ware handig geweest om al die problemen te voorkomen.

Nu mobiliseerde zich in no-time een clubje Vrienden van Sint Tunnis een flink aantal bezorgde dorpsgenoten. De actiebijeenkomst vorige week donderdagavond werd nog geen 12 uur later gevolgd door een voorlopig vredesakkoord. Hoe snel kan het gaan! Het heeft mij wel weer verbaasd hoe partijen dan plotseling toch weer tot elkaar komen.

Niet alles is nu al pais en vree. De gemeenteraad praatte er in informele setting gisteren - donderdagavond - nog over.

De bestuurders en ambtenaren doen er handig aan om in de preventieve sfeer problemen als deze te voorkomen. Ze zouden in Boxmeer eens kunnen denken, wie hebben wij nu weer voor onze herindeling aan de haak geslagen? Hojje wa!

Bokkig 2.0/Twan Dohmen

 

Login of maak een account om een reactie achter te laten.