LOGIN / REGISTER

Camping AloƩ

Camping Aloé

De disco is net begonnen. Alouis danst met ontbloot bovenlijf de hele avond lang op de dansvloer. Vrouw en kinderen heeft hij achtergelaten in de caravan. Alsof zijn leven er van af hangt swingt hij de plavuizen uit de vloer. Gerard, een zeventiger, vaste gast op camping Aloé, glijdt van zijn barkurk en beweegt zich ook op de vloer. Hij geniet, Wat schuifelend, maar hij doet het toch maar.Genieten van de laatste Franse hits en foute gouwe ouwe, zoals YMCA en Do you think i’m sexy. Angelique en Fredericke, twee ogenschijnlijk vrijgezelle dames, schuifelen met hun kroost over de vloer. Richard heeft net kennis met ze gemaakt, hij staat met zijn twee jonge kinderen, in een tentje recht tegenover de meiden. De eenoudergezinnen hebben elkaar gevonden.

Ik kijk wel wat vreemd op naar dat ene stel. Hij bezat zich met een maat aan de bar. Een tengere man, vol met tattoos. Zij loopt wat mank, ook volop plakplaatjes, gaat uit haar bol en danst met haar zoontje die al slaapdronken is. De jongen wordt uiteindelijk op een tafel gelegd en valt in slaap onder de denderende discodreunen. Dit gezin vraagt om een hulpverlener.

Pierrie is erg relaxed als campingbaas. Hij geeft af en toe een rondje aan zijn gasten. Mijn reisgenoot hoeft bijna nooit te betalen. In vier jaar tijd heeft hij er een goed draaiende camping van gemaakt. De bar en het restaurant zijn afgelopen winter opgeknapt. Het zwembad en de glijbaan heb ik graag uitgeprobeerd. Nu nog het sanitair de komende winter.

Een dag later zitten de dames met hun overbuurman broodjes te eten. Gerard doet mee aan de petanque-wedstrijd, een van de onderdelen van het animatieprogramma. Ik heb bij de receptie zoals elke morgen een vers stokbrood gehaald, beleg het met kaas en zet koffie. Vriendin wordt langzaam wakker en we genieten van de nieuwe dag.

Kamperen in Frankrijk is geweldig, ook al ben ik er pas twee jaar geleden voor het eerst mee begonnen. De hele dag in de buitenlucht, iedere dag even naar de supermarkt en daarna naar het strand enkele kilometers verderop. Een paar uurtjes bijbruinen, vervolgens een abdij, klooster, stadje, brocantemarkt of terras bezoeken. Mijn nieuwe hobby is ook geboren: oude singeltjes zoeken op die marktjes. En zeekraal plukken voor bij de tonijn die avond. Dennennaalden rapen voor bij de mosselen. Op ons gasstelletje koken wij elke avond uitmuntend.

Afgelopen woensdag lunchte ik met een maatje op een terras aan de Kraaijenbergse Plassen. Het was een beetje Frankrijk in Cuijk. Ik hoop op nog vele mooie nazomerse dagen. En anders wel straks in de herfst, winter of het voorjaar daarop. Mensen, geniet van het leven! Carpe diem. Hojje wa!

Bokkig 2.0/Twan Dohmen

Login of maak een account om een reactie achter te laten.