LOGIN / REGISTER

Overname Hotel de Kroon in Gennep

GENNEP - Hotel, café en restaurant De Kroon is verkocht. Een nieuwe, aanstormende generatie Van Arensbergen gaat de zaak runnen. De zussen Britt (22) en Nena (24) nemen de zaak over van Toon von der Haar (71) en Marian von der Haar-van Arensbergen (67).De nieuwe eigenaressen zijn achternichtjes van Marian. Eind april heropenen ze de karakteristieke zaak aan de Markt in Gennep. Op zondagmiddag 24 maart is een afscheidsmiddag. De komende carnavalsdagen zijn Marian en Toon nog gastvrouw en gastheer. Dochter Dorien (40) neemt ook afscheid.

De Kroon werd in de oorlog zwaar verwoest en daarna in 1949 herbouwd. Het cafégedeelte straalt de sfeer van de naoorlogse jaren vijftig uit met de typische bruine houten lambrizeringen. Schilderijen van de Gennepse zondagsschilder Teun Metselaars en werken van de kunstenaars van de Plasmolense school sieren de wand. Eigenaar Toon hangt er ook: tussen de andere portretten van de carnavalsprinsen van ’t Bombakkes.

Aan de bar wordt eens in de maand op maandagavond nagepraat over de raadsvergaderingen in het tegenover gelegen stadhuis. De uitgelezen plek om behalve te genieten en te verpozen elkaar de les te lezen en nog even te ‘politieken’. “Hier aan de bar zijn meer beslissingen genomen dan in de raadszaal”, vertelt Marian.

Er werd getrouwd, gerouwd en gefeest in De Kroon. De kermisdagen met orkest Spring waren legendarisch. Zaal en podium werden gebruikt door talloze verenigingen. De jeugd had haar eigen plek: zij konden dansen, versieren en een pilsje pakken in kelderbar en discotheek ‘de Kromme Elleboog’.

Van 1968 tot 1981 waren de ouders van Marian eigenaar. De familie die het van hen overnam kon het niet bolwerken. De grote zaal, kelderbar, bistro en hotelkamers nam het echtpaar Von der Haar op 31 augustus 1984 over. Naast bruiloften en partijen was De Kroon één van de uitgaansplekken tijdens kermis en carnaval. “Een hoogtepunt was het toen ik prins werd in 1994, een fantastisch topjaar”, bikt Toon terug. “Carnaval hebben wij 35 jaren hier met veel plezier mogen vieren.”

In 2004 werd de horecazaak verbouwd. De zaal en disco maakten plaats voor appartementen en de hotelkamers werden gemoderniseerd. Het grand café en de in 1988 geopende nieuwe bistro bleken groot genoeg om menig feestje te kunnen blijven vieren in hartje Gennep.

Zeven jaar stond De Kroon te koop. De huidige eigenaren zijn blij met de overname. “Wij zijn trots dat de zaak overeind is gebleven. Wij gaan genieten van onze vrije tijd, maar hopen hier straks ook nog vaak aan de andere kant van de bar te kunnen staan. Het geeft ook een goed gevoel, dat Britt en Nena het van ons overnemen. Ze hebben ervaring in de horeca en werkten al eerder in onze zaak. Twee enthousiaste, mooie meiden zijn het”, aldus Marian. “De Kroon blijft in onze familie.”

Britt en Nena van Arensbergen: “Een frisse schilderbeurt en een aanpassing van de toiletgroepen is voldoende om met de tijd mee te gaan. Het pand en de horecabestemming blijft behouden volgens het concept dat Toon, Marian en Dorien altijd voor ogen hadden: gastvrij en bourgondisch Limburgs. Wij hebben er heel veel zin in om als nieuwe generatie van ‘de Koi’ aan de slag te kunnen gaan.”

Login of maak een account om een reactie achter te laten.